Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Lényeges a komposztaprító teljesítménye

A komposztálás egy természetes folyamat, amely során az elpusztult növényi részek lebomlanak, és újra hasznos anyaggá válnak a növényeknek. Ma már nagyon sokan foglalkoznak komposztálással, főként kertes házban. Ha viszont komolyabban is érdekel a kertészkedés, akkor egy komposztaprító beszerzésén is érdemes elgondolkodni, amely ezt az egész folyamatot meggyorsítja és hatékonyabbá teszi.

A humuszképződés ideje a töredékére csökken, hiszen a folyamatban részt vevő mikroorganizmusok jobban hozzáférnek az apróbb-darabos anyaghoz. A komposztaprító egy elektromos gép, amely a keletkezett darabos, szerves hulladékot: vesszőket, gallyakat, vékonyabb ágakat apróbbra őrli. Vásárlás előtt mindenképpen érdemes néhány fontos szempontot átgondolnod.

Lényeges a komposztaprító teljesítménye, másik fontos kérdés pedig, hogy mekkora átmérőjű gallyakat képes aprítani. A gép stabilan kell álljon, és jó, ha könnyen lehet helyet változtatni vele, mert így nem kell majd a szerves anyagokat cipelned, hanem a komposztaprító mehet a hulladék helyére. A 40-45 mm-es átmérőjű ágak aprítására alkalmas készülékek ideálisak házkerti alkalmazásra. A

webáruházunkban több minőségi gépet is forgalmazunk versenyképes árakon. Ezek közül különösen sikeresnek bizonyulnak az AL-KO komposztaprító gépei és népszerűek a csendes, hengeres gépek is. A pénztárcádat is kíméled, ha az újrahasznosítható növényi anyagokat komposztálod, hisz sok településen az elszállított hulladék mennyisége után kell fizetni. A hatékony komposztálás érdekében nálunk érdemes szétnézni!

Tartalomhoz tartozó címkék: ágaprító komposztaprító