Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Szerszám gépek

Asztali körfűrész a faipari munkákhoz

Az asztali körfűrész az asztalosmesterek fontos szerszáma, amely faanyagok vágására szolgál. A kézi változattal ellentétben, az asztali körfűrész egy állandó helyet igényel, hiszen egy munkaasztalra erősített szerszámgépről van szó. A segítségével nagyobb munkák is elvégezhetőek, mint a kézi eszközzel.

Ugyanakkor vannak hordozható modellek is, amelyek aránylag kompakt kialakításúak. A fűrészgép legfontosabb mozgó eleme a fűrészlap, amelyhez viszonyítva a munkadarab mellékirányban mozog a munka során. A faipari berendezések közül az asztali körfűrész a legtöbbet használt szerszám, hiszen különféle faanyagok, bútorlapok precíz vágását biztosítja. Természetesen otthoni barkácsoláshoz is használhatsz asztali fűrészgépet, nemcsak akkor ha megköveteli a munkád. Ugyanakkor nagyon fontos az asztali körfűrész szakszerű használata, hiszen a hozzáértés és tapasztalat hiánya súlyos balesetekhez vezethet. Mint minden szerszámot, fűrészgépet is aszerint érdemes választani, hogy azt milyen munkákhoz fogod többségében használni, és várhatóan milyen faanyagokkal fogsz dolgozni.

Vannak olyan darabok, amelyekkel mindenféle faanyagot precízen lehet feldarabolni, azonban találhatsz olyat is, ami ennél speciálisabb. Az asztali körfűrészek legfontosabb jellemzői a teljesítmény, a sebesség, a fűrészlap nagysága, valamint az oldalsó ütköző és a szögmérő megléte vagy hiánya. A kínálatunkban többek között olyan minőségi márkák termékei közül választhatsz, mint a Scheppach, Bosch, Einhell, Makita, Hecht és Holzmann. Mindenképpen vedd figyelembe az egyéni igényeidet is a döntés meghozatala előtt!