Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Faipari gépek

A faipari munkálatokhoz elengedhetetlen eszköz, a körfűrész

Ahogy a fűrészek általában, az asztali és a kézi körfűrész is egyenes vágások végzésére alkalmas berendezések. Hobbi barkácsolók és professzionális szakemberek elengedhetetlen kelléke, fa megmunkálása esetén. Akár lapszabászatról, akár bútorkészítésről vagy egyéb faipari barkácsolásról van szó, egy megbízható körfűrésszel egyszerű használat mellett végezhetsz gyors és pontos munkát.

Ezek a berendezések hosszanti-, kereszt- és ferdevágások elvégzését is lehetővé teszik. A modern gépek nagyon sokat fejlődtek az utóbbi években, és ez mind az asztali, mind a kézi körfűrész modellekre igaz. A fejlett hűtőrendszerek, a korszerű motortervezés és fűrésztárcsák hatékony munkát biztosítanak.

Körfűrész teszt és választási szempontok: Az asztali körfűrész kétségkívül stabil, precíz vonalak fűrészelésére alkalmas, de akár alátámasztás nélkül, kézi vezetéssel is pontos eredményt érhetsz el. Ehhez csupán egy vezetősínre lesz szükséged. Önmagában kézi körfűrész alkalmazásával ugyanis meglehetősen nehéz hajszálpontos egyenest vágni. Ez még olyan berendezés esetén is így van, amely lézeres irányzékkal rendelkezik. Nem lehetetlen azonban pontos egyenest elérni ezekkel a gépekkel sem. Ugyanis a modern változatok vezetősínnel vannak ellátva, és így már precíz és pontos vonal vágására is alkalmassá válnak.

Az asztali és kézi körfűrész közti árkülönbség: Az asztali körfűrészek a komplexebb szerkezetükből adódóan drágábbak, áruk 35.000 és 120.000 Ft között mozog. Ezekkel ellentétben a kézi körfűrészek jóval kedvezőbb áron kaphatók. Olyan kiváló gyártók, mint a Scheppach és Hecht termékei is már kevesebb, mint 20.000 Ft-tól elérhetők. Ezek is megbízható és szívós eszközök, viszont ha professzionális munkát szeretnél végezni, ajánlatos a valamivel drágább darabok közül választanod. Ilyen berendezés például a Hitachi C7SS elektromos körfűrész. A legtöbb esetben bőven kielégíti az igényeket egy jó minőségű kézi modell is, otthoni használatra és kisebb munkálatokra tehát biztosan jó szolgálatot tesznek ezek masinák is.