Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kézi körfűrészek

Az asztalos praktikus társa, a kézi körfűrész

Az asztalosoknak, akik régen még hagyományos kézi fűrésszel dolgoztak, ma már sokkal praktikusabb társa lehet a műhelyben a kézi körfűrész. Mik az előnyei a kézi körfűrésznek az asztali körfűrésszel szemben? Elsősorban az asztalos munkákat végzők kiváló szerszáma lehet egy kézi körfűrész, ami kicsi, könnyű és praktikus.

Használhatod faburkolat vágásához is, vagy bármilyen munkához, ami során faanyagot kell vágnod. Akkumulátoros kivitelben is elérhető, ami még praktikusabbá teszi. Ha általában rövidebb ideig használod egyhuzamban, az akkus körfűrész lehet a tökéletes választás, mivel gyorsan feltöltődik, és nem kell a kábelre vigyáznod munka közben. A kézi körfűrész fontos jellemzője a korong átmérő, amit ahhoz mérten kell kiválasztani, hogy milyen vastag faanyagot fogsz vágni vele. További paraméterek, amire oda kell figyelned, az a teljesítmény, a fordulatszám és a vágási mélység.

Kapható-e kézi körfűrész vezetősínnel? Igen, vezetősínnel, irányító vonalzóval is választhatsz ilyen szerszámot, ami nagy segítség, ha olyan munkákat végzel, amihez szükség van a precizitásra. A kézi körfűrész tömege sem mellékes, minél könnyebb, annál egyszerűbb tartanod, de nagyobb munkákhoz, nagyobb teljesítményű szerszám kell, ami nagyobb súlyú is. A kézi körfűrészed bárhol használhatod, könnyedén hordozhatod, ez az egyik legnagyobb előnye az asztali körfűrésszel szemben.

Milyen kézi körfűrészt találsz a kínálatban? Manapság egyre népszerűbb ez az eszköz, így a kínálat is igen színes. A különböző gyártók, mint a Bosch, a Hyundai, a Makita vagy a Hecht, Hitachi, Scheppach többféle modellt kínálnak Számodra. Létezik akkus és vezetékes is, válaszd az igényeidnek megfelelőt! A Hecht sokféle teljesítményű, pl. 1200W, 1500W, 1650W és 1800W-os elektromos körfűrészeket kínál. A Scheppach CS 1300 elektromos kézi körfűrész az 1300 W teljesítménnyel egy erős szerszám, ami alkalmas hosszú egyenes vágásokra, deszkák darabolására, de részek kivágására is kiváló. A kézi körfűrészhez 1-2 év garanciát is kapsz.