Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Gyeplazítók

Rendezés:
3391-20
szállítás 2-3 munkanap
12.290 Ft
3392-20
szállítás 2-3 munkanap
14.190 Ft
3395-20
szállítás 2-3 munkanap
27.890 Ft
G02FHN
szállítás 2-3 munkanap
5.290 Ft

A gyeplazító kiváló megoldás az elfilcesedett gyep életre keltésére

Az elfilcesedés a gyepek egyik leggyakoribb betegsége, amely nagyon könnyen és viszonylag gyorsan képes tönkre tenni a pázsitot, s gyeplazító vagy gyepszellőztető berendezések segítségével küszöbölhető csak ki teljesen. A filcréteget pont úgy kell elképzelni, mint a szövetváltozatát, onnan is kapta a nevét.

Fűnyíráskor, a növények természetes eróziójakor és más folyamatok során a fűszálak alján apró törmelékdarabok gyűlnek fel. Ezek összetömörödnek, egymásba kapaszkodnak, s valóságos takaróréteget alakítanak ki. Szélsőséges esetekben akár olyan tömörré is válhatnak, mint a filc, s ezzel elkezdik megölni a pázsitot. A termőréteg és a fűszálak között elhelyezkedve elnyeli a vizet, moha telepedhet meg benne, s kedvező táptalajt jelenthet a vírusoknak, baktériumoknak és az élősködőknek.

A gyep így folyamatos támadásnak van kitéve, amitől előbb-utóbb elhal. Ekkor kezd el foltokban kikopni a fű, helyette gaz vagy moha telepszik meg, ami még tovább rontja a helyzetet. A filcréteg fellazításához gyeplazító szükséges. Ez a gép belekapaszkodik a filcrétegbe, felszabja azt, és kidobja a felszínre. Ezután már csak össze kell szedni, és elhelyezni a komposztálóban.

A hatás látványos, az elfilcesedett gyep azonnal megszépül, a talaj és a fűszálak töve levegőt kap, eltávozik a felesleges nyirkosság, a korábban száraz részek pedig újra elegendő nedvességet kapnak. Így a gyeplazító működtetésével az elmohásodott nedves udvarok, de a kiszáradt, fűkopással sújtott területek is kezelhetők.