Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Szenyvízszivattyúk

Rendezés:
112822
szállítás 2-3 munkanap
19.900 Ft
112826
szállítás 2-3 munkanap
29.900 Ft
113594
szállítás 2-3 munkanap
15.900 Ft

Az Al ko szennyvízszivattyú működése

Az Al ko szennyvízszivattyú termékei a német gyártó megbízhatóságát és szakértelmét kínálják a különféle szivattyúzási feladatok során. Legyen szó a vízzel elárasztott akna kiürítéséről vagy a szennyvíz kipumpálásáról, ezek a gépek kiválóan megállják a helyüket. Az Al ko szivattyúk is a centrifugális erőt használják fel a működésük során. A gépház kívülről teljesen vízhatlan, belül egy forgólapát működik. Ahogy felpörög, a forgóhatás felkavarja az alatta lévő szennyvizet, mely a gépbe kerül. Onnan a szivattyú tovább pumpálja a csatlakoztatott csőhöz, ennek a másik végén kifolyik.

A berendezés alján lévő szűrő úgy került kialakításra, hogy a szennyvíziszapból is minél többet tudjon felvenni, miközben a nagyobb idegen testeket a gépen kívül tartja. Az Al ko szennyvízszivattyú része egy úszókapcsoló, ez kábellel csatlakozik a géphez. Ebben egy golyó van, a kapcsolóház pedig könnyebb a szennyvíznél, így annak tetején lebeg. Ahogy felfekszik a folyadék tetejére, a benne lévő kis golyó a megfelelő helyre gurul, s a szivattyú működni kezd.

Az aknában lévő szennyvíz szintje folyamatosan csökken a szivattyúzás során, majd eléri azt a szintet, amikor a szivattyú már leér az aljára. Ekkor a kapcsolóház vízszintesből függőlegeshez közeli helyzetet vesz fel, a benne lévő golyó pedig kikapcsolja a működést. Ezzel az egyszerű megoldással elérhető, hogy nem kell folyamatosan figyelni a szennyvíz szintjét, hanem amikor az Al ko szennyvízszivattyú leér az akna aljára, automatikusan abbahagyja a munkát.