Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Elektromos fűnyíró ollók

Rendezés:

Mire való az elektromos fűnyíró olló?

Magyarországon még kevésbé elterjedt az elektromos fűnyíró olló, mellyel nem a pázsitot kell nyírni, hanem a díszfákat és a sövényeket. Természetesen a fű is kivágható vele, de ennek akkor van értelme, ha a sövény alatt lévő gazt kell eltávolítani, s nem a hátsókert gyepjét kell rövidre vágni. Ez az eszköz tökéletesen kiegészíti a szegélynyírót és a sövénynyírót. Utóbbi az élősövények éves rendszeres visszavágására és formázására alkalmas a leginkább, de a finomabb vágásokhoz túl hosszú a lapja.

A szegélynyíró pedig nagyon jól kivágja a magasabb füvet is, de a damilja nem birkózik meg a fás szárak körülötti területekkel. Ráadásul a műanyag dézsák és virágcserepek károsodhatnak ennek damiljától, egy rossz mozdulat miatt könnyen tönkre mehetnek. Ekkor jön jól az elektromos fűnyíró olló, melynek precíz mozdulataival ott is elvégezhető a művelet, ahol a nagyobb gépek már nem férnek hozzá. A különféle fűnyíró ollók változatos kialakításban készülhetnek, léteznek rövidebb és hosszabb darabok, egyes esetekben toldószárat is készít hozzájuk a gyártó. A beépített akkumulátorral szerelt darabok használata még kényelmesebb, ezeket a használat után pár óra alatt újra teljesen fel lehet tölteni. A kialakításuk biztonságos, általában egy felső reteszgomb elmozdításával és az alsó gázkar egyidejű benyomásával indul meg a vágás. Ha a gyártó üzemeltetési és tárolási előírásai be vannak tartva, akkor ezek az akkumulátorok nagyon sokáig jó szolgálatot tehetnek az olló üzemeltetésében.

Az elektromos fűnyíró ollók nem igényelnek különösebb karbantartást, a gyártó által is előírt szokásos műveleteken felül. Mivel árammal működnek, így sokkal csendesebbek és tisztábban is működnek, mint a robbanómotoros kerti szerszámok. Természetesen ügyelni kell arra, hogy ne ázzanak be. A használatuk viszont pofon egyszerű, s mivel a tömegük is csak fél-egy kilogramm körüli, így senkinek sem okozhat gondot a kézben tartásuk. Ezek a kerti eszközök ideális kiegészítők egy rendezett kert karban tartására.